Nis

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı. Program akışında saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı, öğretmen konuşması, ‘’Millet Malı” skeci, şiirler ve koro yer aldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mezun Buluşması Etkinliğimiz

Tıp,

Moleküler Biyoloji ve Genetik ,

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri tarafından okulumuz 8. sınıf öğrencilerine bölümlerinin tanıtımı ve LGS hazırlık sürecinde yaşadıklarıyla ilgili sunum yapıldı.

Mrt

Tarihimizi bize anlatan İstiklal Marşı’nın önemini her Türk gencinin bilmesi gerekir. İstiklal Marşı sadece Mehmet Akif Ersoy’un kalemi ile değil Türk askerinin kanı ile yazıldığını, vatanın dört bir yanının milli bağımsızlık uğruna kanlarımız ile sulandığını unutmamalıyız. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı kapsamında yapılan törende başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ve şehit öğretmenlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. Öğrencilerin okudukları şiirlerle duygulu anlar yaşandı. Program vesilesiyle Milli Mücadele dönemimiz hatırlanıp, bu mücadele için canlarını hiçe sayan kahramanlarımız rahmetle anılmış oldu.

Mrt

Ünlü matematik sabit pi sayısının yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3. ayın 14'üncü günü 1988 yılından beri " DNYA Pİ GÜNÜ " olarak kutlanır .              Öğrencilerimize pi sayısının anlam ve önemini kavratabilmek adına okulumuzda Dünya pi günü etkinlikleri düzenledik.

Mrt

* 2 Haziran 2024’te uygulanacak Merkezi Sınavın başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

* ⁠Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-okul sistemi üzerinden yapabilecektir.Yapılan başvurular okul müdürlüğü tarafından onaylanacak öğrenci velisi onay için okula gelecek ve başvuru belgesi iki nüsha çıkartılacak imzalatılacak bir nüsha veliye verilecek bir nüsha okulda kalacak.Veli okula gelip onay işlemi yapıldığında sınav başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

* ⁠Sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024’ten itibaren açıklanacak olup okul müdürlüğü tarafından onaylanarak öğrencilere dağıtılacaktır.

* ⁠Sınav iki oturum ilk oturum 9.30 da ikinci oturum ise 11.30 da başlayacak.

* ⁠Birinci oturumda Türkçe 20 soru-T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru-Yabancı Dil 10 soru toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika sürecek.

* ⁠İkinci oturumda Matematik 20 soru-Fen Bilimleri 20 soru toplam 40 soru sorulacak 80 dakika sürecek.

* ⁠Sınav sonuçları her bir test için testlerdeki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılacak hesaplanacak.

* ⁠Sınav sonuçları 28 Haziran 2024’te www. meb. gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Mrt

20. yüzyıl bilim ve teknolojinin gelişmesinde altın çağını yakalamış, insan hayatında vazgeçilmez bir rahatlık sağlamıştır. Bilim hiçbir zaman durağanlık göstermemekle birlikte bilimin sınırları genişlerken; dünyanın sanıldığı kadar büyük olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır.

Günümüzde bilim olağanca hızıyla ilerlemekle birlikte, insan hayatının olmazsa olmazları arasına girmeyi başarmıştır. Bilimin sonucu olarak ortaya çıkan teknoloji hayatımızı her alanda kolaylaştırmayı başarmıştır. “Bilimle Teknoloji arasında tabi bir döngüsel bir ilişki vardır; bilimsel çalışmalar uygulamaya elverişli bilgi üreterek teknolojik gelişmeye yol açarken, teknolojik gelişmeler de bilimsel araştırmanın daha uygun şartlarda yapılmasını sağlayarak bilimsel gelişmeyi hızlandırmaktadır.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla okulumuzda Müdürümüz, Müdür Yardımcılarımız ve okul aile birliğinin de katkılarıyla kadın öğretmenlerimizin Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Mrt

Okulumuzda Resim öğretmenimiz Gülden Doğan önderliğinde öğrencilerimizin emekleriyle yapılan resimler sergilendi.

Mrt

Okulumuzda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretiyle planlı bir şekilde yapılan deprem tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Mrt

Nuri Örs Ortaokulu olarak Dilimizin Zenginlikleri kapsamında Şubat ayı etkinlikleriyle Deyim ve Atasözlerimizi öğrencilerimiz resimlerle canlandırdı. Hazırladıkları çalışmaları okul sergilediler.Türkçe öğretmenimiz Nejla KORKMAZ'a teşekkür ederiz..

Şbt

Nuri Örs Ortaokulu Veli Akademileri programı kapsamında Uzman Diyetisyen Kübra KOÇ ALİOĞLU tarafından gerçekleştirilen “Sağlık ve  Sağlıklı Beslenmede Ebeveyn Adımları”konulu seminer

Şbt

Yakın çevremizde bulunan atık durumdaki pilleri, düzenli bir şekilde toplayıp çevremizi temiz tutmayı amaç ediniyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizden atık pilleri 22 Mart 2024 tarihine kadar okulumuza getirmelerini istiyoruz.

Şbt

Karate kumite dalında Trakya 3.lüğü ve Kartal Kulüpler arası uyuşturucuya hayır spora evet kapsamında yürütülen maçlarda  1.lik elde eden okulumuz öğrencilerinden  Sümeyye TURALI tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

İlçemizde yapılan okul kulüpleri  masal tenisi turnuvasında  Yıldız erkeklerde Barış Gülhan 3. , Yıldız Kızlarda Masal Karali 4. olmuştur .