LGS BAŞVURU KLAVUZU

* 2 Haziran 2024’te uygulanacak Merkezi Sınavın başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

* ⁠Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-okul sistemi üzerinden yapabilecektir.Yapılan başvurular okul müdürlüğü tarafından onaylanacak öğrenci velisi onay için okula gelecek ve başvuru belgesi iki nüsha çıkartılacak imzalatılacak bir nüsha veliye verilecek bir nüsha okulda kalacak.Veli okula gelip onay işlemi yapıldığında sınav başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

* ⁠Sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024’ten itibaren açıklanacak olup okul müdürlüğü tarafından onaylanarak öğrencilere dağıtılacaktır.

* ⁠Sınav iki oturum ilk oturum 9.30 da ikinci oturum ise 11.30 da başlayacak.

* ⁠Birinci oturumda Türkçe 20 soru-T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru-Yabancı Dil 10 soru toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika sürecek.

* ⁠İkinci oturumda Matematik 20 soru-Fen Bilimleri 20 soru toplam 40 soru sorulacak 80 dakika sürecek.

* ⁠Sınav sonuçları her bir test için testlerdeki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılacak hesaplanacak.

* ⁠Sınav sonuçları 28 Haziran 2024’te www. meb. gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 09:38 - Görüntülenme: 33